Vrei sa ramai insarcinata? Atunci trebuie sa RENUNTI la cartofii prajiti
Motivul este simplu! Femeile care consuma o cantitate mare de cartofi inainte de a ramane insarcinata prezinta un risc crescut de a dezvolta diabet in timpul sarcinii.
Conform studiu publicat intr-un jurnal medical britanic si citat de AFP, diabetul de sarcina se manifesta asupra femeilor insarcinate, insa spre sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina.
Acesta trebuie monitorizta si tratat, pentru ca reprezinta un risc atat pentru mama, cat si pentru copil.
Conform unor studii, cartofii pot avea un efect negativ asupra nivelului de zahar din sange, pentru ca au un continut ridicat de amidon.
Vrei sa ramai insarcinata? Atunci trebuie sa RENUNTI la cartofii prajiti
Echipa de cercetatori condusa de Zhang Cuilin considera ca femeile care consuma mai mult de 5 portii pe saptamana de cartofi prajiti prezinta un risc cu 50% mai mare de a dezvolta diabet in timpul sarcinii.
Bineinteles, trebuie luate in calcul si alte aspecte, precum varsta, obezitate dar si activitatea fizica. Pentru asta, se recomanda a se consuma o portie de cartofi prajiti pe saptamana.
Cel mai indicat ar fi sa inlocuiti cartofii cu alte legume sau chiar cereale, in acest fel puteti reduce riscul de diabet de sarcina cu 9-12%.